Pune intrebari pe chat
SYSTEM 3E este o tehnologie inovatoare pentru construcția de pereți ecologici, economici și economici în toate tipurile de clădiri. Tehnologia se bazează pe 3E
Elements caracterizată de două inovații: un material pe bază de perlit, care face din SYSTEM 3E cei mai subțiri și mai calzi pereți cu un singur strat din Europa și o formă unică, făcând procesul de instalare rapid și uscat stivuit.
Geometria adoptată a conicității Morse pe suprafețele care îmbină elementele adiacente elimină toate gradele de libertate între blocuri, pereții despărțitori finisați se caracterizează printr-o rezistență și siguranță peste medie, ceea ce este demonstrat de cea mai mare clasificare la foc și rezistență la impact (REI-240+M).
Procesul de producție necesită un consum minim de energie și apă, făcând produsele și casele noastre finite în echilibru perfect cu mediul înconjurător.
Nu, System 3E nu este BCA. Este un sistem inovator de construcție care folosește blocuri speciale interconectabile, eliminând necesitatea mortarului și facilitând o construcție rapidă și eficientă
System 3E se diferențiază de BCA prin mai multe aspecte esențiale:
- **Material**: System 3E folosește **perlit**, un material natural vulcanic, în timp ce BCA (Beton Celular Autoclavizat) este un beton poros obținut printr-un proces chimic.
- **Metoda de construcție**: System 3E utilizează un sistem **fără mortar**, unde elementele se îmbină printr-un mecanism de tip „click-click”, eliminând necesitatea adezivilor și apei. BCA necesită mortar sau adeziv pentru asamblare.
- **Izolație**: Datorită compoziției sale, System 3E oferă **izolație termică și fonică superioară**, fără a fi nevoie de materiale suplimentare.
- **Impact ecologic**: System 3E are un **amprentă de carbon redusă**, fiind complet reciclabil și generând mai puține deșeuri pe șantier.
- **Rezistență**: Testele au arătat că System 3E are o **rezistență ridicată la foc și impact**, fiind potrivit pentru zone seismice.
Perlitul este o rocă vulcanică de origine naturală, cunoscută pentru proprietățile sale izolante, ușoare și ecologice. Când este încălzită la temperaturi ridicate (aproximativ 850-900°C), această rocă se expandează de până la 20 de ori dimensiunea sa inițială, devenind un material poros și ușor2.
Izolație termică – ajută la menținerea temperaturii optime în clădiri.
Rezistență la foc – este un material ignifug, ideal pentru construcții sigure.
Permeabilitate la vapori – permite aerisirea naturală a pereților, prevenind apariția mucegaiului.
Durabilitate – este chimic și biologic inert, ceea ce îl face un material de lungă durată.
Utilizare ecologică – procesul de producție necesită puțină energie și reduce emisiile de CO₂.
Perlitul este folosit în construcții, horticultură și industria alimentară, fiind apreciat pentru capacitatea sa de izolare și retenție a apei2. În tehnologia System 3E, perlitul este materialul de bază pentru realizarea pereților auto-anclanșați, fără mortar sau adeziv, oferind o soluție sustenabilă și eficientă pentru construcții
Prețul final va depinde de proiectul ales,trimiteți proiectul de secțiune transversală sau dimensiunile pereților fără deschideri de ferestre și uși.5.7 elemete system 3e/mp la un cost de 33 euro/buc, un calzul exact v-a fi stiut doar dupa un calcul exact al elementelor, necesare.
SYSTEM 3E oferă clienților individuali un serviciu complet de construcție de case într-un standard de dezvoltator, bazat pe proiecte tipice, individuale și de adaptare.
Consilierii pentru clienți SYSTEM 3E efectuează procesul de construcție a unei case de la început până la sfârșit, oferind și sprijin în probleme formale și legale, cum ar fi obținerea unei autorizații de construcție.
Elementele 3E pot fi folosite și ca umplutură de perete în rame de schelet.
Hale industriale și anexe pot fi, de asemenea, construite în tehnologia SYSTEM 3E.
Principalele domenii ale activităților SYSTEM 3E includ producția și distribuția elementelor structurale dedicate construcției de pereți exteriori (SYSTEM 3E EKO+), precum și pereți interiori (SYSTEM 3E INTERNAL).
SYSTEM 3E este singurul producător de elemente structurale modelate din material natural – perlit. Tehnologia a fost introdusă pe piață în 2018 și este protejată de mai multe brevete privind compoziția, forma și procesul de fabricație.
Proprietatea intelectuală SYSTEM 3E este acoperită în cadrul Uniunii Europene, SUA, China, India și Eurasia.
Principalele caracteristici care fac tehnologia unică sunt enumerate mai jos:
Caracterele inovatoare ale tehnologiei SYSTEM 3E sunt exprimate de două inovații: un material pe bază de perlit, care face din SYSTEM 3E cei mai subțiri și mai calzi pereți cu un singur strat din Europa, și o formă unică, făcând procesul de instalare rapid și uscat stivuit.
Geometria adoptată a conicului Morse pe suprafețele care îmbină elementele adiacente elimină toate gradele de libertate între blocuri, pereții despărțitori finisați se caracterizează printr-o rezistență și siguranță peste medie.
Mai mult, procesele de producție necesită un consum minim de energie și apă, ceea ce face ca produsele și casele noastre finite să fie în echilibru perfect cu mediul înconjurător.
Perlitul este un agregat natural ușor. La SYSTEM 3E este utilizat ca materie primă primară în procesul de producție a elementelor 3E.
Datorită caracteristicilor materialelor încorporate în perlit, elementele 3E demonstrează o izolare termică și acustică ridicată în raport cu alte materiale de construcție utilizate în mod tradițional. În combinație cu liantul mineral, perlitul creează un material cald și durabil în același timp, prin urmare, casele realizate în tehnologia SYSTEM 3E se caracterizează printr-o capacitate portantă peste medie și o izolație termică ridicată, ceea ce face ca izolațiile termice suplimentare să fie învechite.
Alte caracteristici ale materialelor, inclusiv absorbția scăzută a apei, permeabilitatea ridicată la vapori și pH-ul stabil, creează un mediu sănătos și sigur și un microclimat sănătos.
Absorbția minimă a apei a elementelor 3E are ca rezultat un produs uscat și robust pe toată durata de viață, oferind în special performanțe termice și portante stabile.
Proces de producție ecologic: consumul minim de apă în procesele de fabricație și construcție, emisiile inițiale de CO2 ale produsului minimizat, fac ca SYSTEM 3E să fie într-un echilibru perfect cu mediul înconjurător.
SISTEM 3E folosind tehnologie care este material 100% reciclabil și minimizează deșeurile generate pe șantier (izolații, mortare etc.). Performanța energetică maximizată a clădirii, rezultând economii semnificative la aer condiționat în climă caldă și încălzire în climă rece și moderată.
◦ Tehnologia este potrivită pentru pereții portanți externi și interiori, caracterul său fără mortar face ca tehnologia să fie rapidă și să reducă semnificativ timpul de construcție.
◦ Excluderea mortarului în timpul construcției pereților reduce timpul de nefuncționare la fața locului, elimină necesitatea forței de muncă calificate.
◦ Modularitatea și precizia în construcție au redus riscul de incompatibilități de construcție și simplifică proiectarea arhitecturală și structurală.
◦ Asamblarea fără mortar îmbunătățește durabilitatea structurii și reduce deșeurile la fața locului.
◦ Pereți cu un singur strat, cu grosimea de 352 mm, fără izolație necesară, așa cum este specificat în fișa tehnică.
◦ Material ușor pentru manipulare și transport, eliminând nevoia de utilaje grele la fața locului.
◦ Suprafață crescută datorită caracterului subțire al pereților termoizolanți.
◦ Siguranță derivată din capacitatea portantă ridicată a elementelor SYSTEM 3E și rezistența lor ridicată la foc.
◦ Absorbția scăzută a apei și permeabilitatea la vapori cu impact direct asupra durabilității clădirii, rezistenței la îngheț și stabilității dimensionale.
Oferta de produse SYSTEM 3E EKO+
Elementele de construcție sunt realizate cu agregate ușoare în tehnologia SYSTEM 3E EKO+ destinate pereților portanți și neportanți externi și interni. Elementele sunt concepute pentru a fi utilizate ca material portant pentru construcția pereților exteriori și interiori în clădiri rezidențiale și nerezidențiale. În funcție de cerințele locale și de circumstanțele legale, SYSTEM 3E EKO+ poate fi aplicat în clădiri de până la 12, 16 sau 20 de metri înălțime atunci când este utilizat ca material portant. În cazul clădirilor mai înalte, SYSTEM 3E EKO+ poate funcționa ca umplutură în construcții de beton și structură de oțel. Detalii despre clasa de rezistență, densitatea medie, toleranțele dimensionale și alți parametri de performanță sunt incluse în declarațiile de performanță, marcajul CE, fișa tehnică și alte informații care însoțesc marcajul CE.
Sistemul cuprinde 70 de tipuri de elemente grupate în funcție de scopul lor
SISTEM 3E INTERN
Elemente de perete din beton agregat fabricate în tehnologia SYSTEM 3E destinate construcției de pereți interiori într-o cameră/clădire. Setul de elemente pentru pereții interiori neportanți grupați în două categorii:
SISTEM 3E INTERN 115
SISTEM 3E INTERN 175
Elementele SYSTEM 3E INTERNAL 115 au o lungime de 704 mm, o înălțime de 250 mm și o grosime de 115 mm, în timp ce elementele SYSTEM 3E INTERNAL 115 au o lungime de 704 mm, o înălțime de 200 mm și o grosime de 175 mm. Detaliile privind clasa de rezistență, densitatea medie, toleranțele dimensionale și alți parametri de performanță sunt descriși în declarația de performanță, în fișa tehnică și în informațiile care însoțesc marcajul CE (eticheta) de pe fiecare ambalaj. Elementele de zidărie sunt proiectate pentru construcția de pereți despărțitori interni pe chit subțire în clasa de rezistență de 5 sau 10 MPa.
• Care este aplicația elementelor SYSTEM 3E?
SYSTEM 3E este proiectat pentru construcția de structuri de pereți în clădiri unifamiliale, multifamiliale
și rezidențiale colective, clădiri de utilitate publică și clădiri industriale. Tehnologia SYSTEM 3E EKO+ este dedicată pereților portanți și neportanți în construcții joase. În plus, aceleași elemente structurale pot fi utilizate ca umplutură și pereți interiori în construcțiile structurale din beton înalte.
Există mai multe categorii de aplicații SYSTEM 3E EKO +:
◦ Pereți exteriori portanți cu un singur strat,
◦ Pereți exteriori portanți dubli și multistrat,
◦ Pereți interiori portanți,
◦ Pereți despărțitori neportanți,
◦ Subsol și pereți despărțitori.
În construcțiile înalte (zgârie-nori și zgârie-nori) SYSTEM 3E poate servi ca umplutură a structurii de beton și ca pereți despărțitori interni. Aplicațiile directe includ:
◦ Pereți exteriori neportanți,
◦ Pereți interiori neportanți.
În plus, SYSTEM 3E EKO+ poate fi utilizat în aplicații specifice:
◦ separări de foc,
◦ Ziduri de sprijin,
◦ Umplutură pentru construcții din oțel.
Elementele SYSTEM 3E EKO+ sunt proiectate pentru a fi utilizate fără mortar, cu excepția primului strat destinat să fie legat cu fundații, etaje superioare și deasupra buiandrugurilor. Tehnologia constă din 37 de tipuri unice destinate utilizării în conformitate cu proiectul de proiectare tehnică. Este necesar să se asigure că proiectul de proiectare este pregătit de un birou de proiectare specializat și în conformitate cu recomandările tehnice SYSTEM 3E și cerințele locale valabile la locul de utilizare. Pe șantier este necesar să se respecte regulile și cerințele locale privind sănătatea și siguranța, precum și regimul tehnologic pentru utilizarea blocurilor de construcție S3E.
Următoarele reguli trebuie respectate în timpul lucrărilor de construcție:
◦ Primul strat format din elemente S0 și S0 300 trebuie așezat pe ciment sau mortar de var-ciment pentru a asigura o conexiune rigidă între construcția SYSTEM 3E și fundații,
◦ Un strat subțire de impermeabilizare orizontală trebuie aplicat înainte de stivuirea elementelor de pornire,
◦ Straturile ulterioare (S1, S1/2 etc.) trebuie stivuite fără mortar în conformitate cu configurația de construcție a pereților inclusă în proiectul tehnic de construcție;
◦ Înainte ca următorul strat să fie stivuit fără mortar, orice murdărie și/sau imperfecțiuni care pot afecta calitatea lucrării trebuie îndepărtate de pe suprafață,
◦ Strat final sub buiandruguri și sub bandă de legătură din beton armat din SZ. EO și elemente similare, ar trebui să fie stivuite fără mortar și curățate înainte de lucrările ulterioare;
◦ Elementele SYSTEM 3E EKO+ nu trebuie să fie umede, înghețate, acoperite de îngheț sau zăpadă în timpul utilizării,
◦ Este necesar să se asigure că pereții nou construiți sunt protejați împotriva amortizării și deplasării excesive în timp ce lucrările sunt întrerupte;
◦ Respectați regulile de sănătate și siguranță aplicabile în timpul lucrărilor de construcție.
Construcția în tehnologia SYSTEM 3E generează economii măsurabile.
Acestea sunt asociate cu o reducere semnificativă a timpului de construcție și, prin urmare, cu implicarea echipei de construcție.
De exemplu, construirea pereților casei cu o suprafață de 145 m2 folosind o metodă tradițională poate dura până la 14 zile, în timp ce în tehnologia SYSTEM 3E - doar 1 zi.
Construcția unei astfel de case "shell and core" folosind metoda tradițională durează minim 5 luni, în tehnologia SYSTEM 3E doar 3 luni (desigur, dacă între timp, nu se întâmplă nimic neașteptat pe șantier).
Economii măsurabile rezultă și din faptul că SYSTEM 3E nu necesită utilizarea mortarului și a izolației și, prin urmare, clientul nu trebuie să cumpere materiale de construcție suplimentare, de exemplu ciment sau polistiren.
În plus, SYSTEM 3E nu necesită angajarea unor echipe de construcție calificate care sunt greu de găsit pe piață. Oricine poate construi tehnologia SYSTEM 3E (după o scurtă instruire).
SISTEMUL 3E este ecologic deoarece componenta principală a elementelor 3E este perlitul, un mineral natural cu origini vulcanice.
Perlitul atinge un pH = 7, oferind cea mai bună protecție împotriva mucegaiului, algelor și ciupercilor.
Este, de asemenea, o soluție ideală pentru persoanele care se luptă cu alergii și astm.
Construirea unei case în tehnologia SYSTEM 3E este, de asemenea, ecologică, deoarece nu necesită utilizarea materialelor reciclabile, de exemplu polistiren și vată minerală.
În plus, procesul de producție a elementelor 3E de la fabrica din Radomsko este complet neutru din punct de vedere ecologic. Suntem responsabili social și nu eliberăm fum sau fum. Ne pasă de mediu.
Procesele de producție necesită un consum minim de energie și apă, făcând ca produsele și casele noastre finite să fie în echilibru perfect cu mediul înconjurător.
Tehnologia demonstrează că procesul de construcție poate fi eliberat de substanțele chimice toxice și de majoritatea deșeurilor.
Potențialul de reciclare face ca ciclul de viață al produsului să fie circular.
Elementele 3E constau din perlit natural și lianți minerali.
Rețeta detaliată este un secret de afaceri.
Amestecul a fost conceput astfel încât elementele 3E să utilizeze la maximum proprietățile excelente ale perlitului, adică rezistență la temperaturi de la 200 ° C la 900 ° C, inerție chimică și sterilitate, izolare termică, absorbție fonică, rezistență la umiditate, insensibilitate la mucegai, alge, ciuperci și alge, rezistență la foc, permeabilitate la vapori, stabilitate volumetrică, protecție împotriva insectelor și rozătoarelor.
Datorită acestui fapt, elementele 3E sunt prietenoase cu sănătatea umană și cu întregul mediu natural.
Rezistența materialelor de construcție definește adesea aplicarea lor în industrie și durabilitatea clădirii. Standardul european privind utilizarea diferitelor clase de materiale indică ipotezele de proiectare care ar trebui luate în considerare la pregătirea unui proiect. Proiectarea structurilor clădirilor urmează o procedură descrisă în standardele respective (1,2)l, care se realizează în etape specifice.
Datele prezentate în tabel nu numai că indică rezultatele caracteristicilor de bază pentru SYSTEM 3E EKO+ și alte materiale de construcție, dar evidențiază parametrii structurali necesari pentru a fi luați în considerare atunci când se determină parametrii de rezistență ai unei structuri de construcție.
Analizând datele furnizate, există o corelație puternică între rezistența la compresiune standardizată a unui singur AAC, rezistența blocului ceramic și silicat, precum și rezistența la compresiune, încovoiere și forfecare caracteristică calculată pentru structurile realizate din aceste materiale și mortar. Relații similare sunt vizibile atunci când se examinează datele colectate pentru structurile realizate din perlit în tehnologia SYSTEM 3E EKO+.
Valorile standardizate de rezistență la compresiune (fb) și rezistența caracteristică a structurii (fk) pentru tehnologia SYSTEM 3E rămân la niveluri determinate pentru structurile realizate din beton celular autoclavat. Între timp, rezistența la încovoiere perpendiculară (fxk) și paralelă (fxk||) pe planul și rezistența la forfecare a structurii (fvk) sunt mai mari sau comparabile cu cele care prezintă cea mai mare rezistență la compresiune, cum ar fi silicații și materialele de construcție ceramice.
Valorile din tabelul pentru SYSTEM 3E EKO+ au fost colectate pe baza rapoartelor din testele efectuate pentru structurile model și servesc drept bază pentru proiectarea structurilor în conformitate cu setul actual de standarde Eurocode 6. În consecință, utilizarea elementelor SYSTEM 3E ca elemente portante de pereți exteriori și interiori în clădiri unifamiliale și multifamiliale este posibilă nu numai în Polonia, ci și în toate țările Uniunii Europene (UE).
Informațiile privind dimensiunile unităților de zidărie sunt disponibile în declarația de performanță și în documentația însoțitoare referitoare la marcajul CE. Aceste dimensiuni sunt furnizate ca valori nominale cu toleranțe dimensionale care indică imperfecțiuni de producție, rezultând dimensiuni reale în limitele toleranțelor dimensionale specificate. Producătorii sunt obligați să declare valori precum planeitatea suprafeței (adică abaterea maximă de la un plan) și paralelismul suprafeței (adică abaterea de la planurile paralele), care indică, de asemenea, imperfecțiuni ale producției.
Elementele de zidărie disponibile pe piața materialelor de construcții au adesea toleranțe și abateri dimensionale ridicate. În cazul anumitor elemente de construcție, se întâlnesc abateri dimensionale de până la 10 mm în lungime, înălțime, lățime, precum și abateri de la planuri sau abateri de la planuri paralele.
SYSTEM 3E se remarcă prin cea mai mare stabilitate dimensională posibilă în comparație cu elementele de zidărie realizate din alte materiale. Acest lucru este atribuit preciziei în procesul de producție, unde elementele SYSTEM 3E sunt formate în presele de înaltă precizie.
Inexactitatea substanțială a elementelor de zidărie duce la creșterea consumului de mortar în timpul construcției și la un consum mai mare de material în timpul tencuielii pereților. De asemenea, se corelează cu parametrii inferiori de izolare termică ai pereților despărțitori construiți în acest mod. Inexactitatea dimensională ridicată a elementelor de zidărie este, de asemenea, asociată cu dificultăți în construirea corectă a pereților și provoacă discrepanțe între dimensiunile coordonate din proiect și dimensiunile reale din structura finită, ceea ce duce la potențiale inconsecvențe logistice.
Parametrii care caracterizează deformarea elementelor de zidărie sub modificări de umiditate includ expansiunea datorată absorbției umidității și contracția din cauza uscării. Producătorii trebuie să includă fără echivoc acești parametri în declarațiile de performanță pentru materialele de construcții. În condiții extreme de umiditate crescută sau uscare rapidă, elementele de zidărie din structurile finalizate sunt susceptibile la deteriorare, care, în număr mare, pot afecta negativ integritatea structurală. Soluțiile furnizate de SYSTEM 3E au o structură poroasă-celulară, permițând valori competitive pentru expansiune și contracție sub influența umidității în comparație cu alte soluții disponibile pe piață.
Absorbția apei și conținutul de umiditate al elementelor de construcție sunt determinate de capacitatea de absorbție a apei, care variază în funcție de tipul de element și este evaluată prin diferite metode. Datorită diversității materialelor de construcție disponibile pe piață și a varietății metodelor de cercetare, efectuarea unei comparații detaliate nu este fezabilă.
Absorbția scăzută a apei este crucială pentru acele elemente de construcție expuse mediilor exterioare sau pentru pereții susceptibili la o expunere semnificativă la umiditate.
Datele prezentate în tabel indică valori caracteristice pentru diferite clase de materiale disponibile utilizate în construcția caselor.
Este avantajos să utilizați materiale în construcții care prezintă cele mai mici valori posibile de absorbție a apei. Pereții despărțitori umezi ai clădirilor sunt susceptibili la degradare din cauza dezvoltării vieții (cum ar fi creșterea mucegaiului), deteriorarea tencuielilor, reacții alergice și probleme respiratorii pentru ocupanții clădirii.
Materialele utilizate în elementele SYSTEM 3E aparțin clasei de beton agregat ultra-ușor, care, spre deosebire de alte materiale de construcție, prezintă cel mai mic coeficient de absorbție a apei. În consecință, pereții realizați în tehnologia SYSTME 3E sunt rezistenți la umiditate și nu prezintă efecte adverse.
Izolația fonică este o măsură care determină porțiunea de energie acustică de intrare pe o partiție a clădirii care trece prin cealaltă parte. În funcție de sursa de zgomot, indicatorii specifici pentru evaluarea izolației acustice sunt utilizați în timpul proiectării clădirii:
RA1 este utilizat pentru a evalua izolarea acustică a pereților despărțitori interni, luând în considerare în principal sursele de zgomot casnic precum conversațiile, muzica, radioul, TV, jocurile copiilor, precum și traficul feroviar la viteze medii și mari, traficul pe drumurile expres care depășește 80 km/h, avioanele cu reacție pe distanțe joase și instalațiile industriale care emit în principal zgomot de frecvență medie și înaltă.
RA2 este utilizat pentru a evalua izolarea fonică a pereților despărțitori externi, luând în considerare surse precum traficul urban stradal, traficul feroviar de mică viteză, elicopterele, avioanele cu reacție de mare distanță, muzica cluburilor de noapte și instalațiile industriale care emit în principal zgomot de joasă și medie frecvență.
O valoare auxiliară este izolația specifică a partiției (Rw), determinată în condiții de laborator, servind drept bază pentru calcularea indicatorilor RA1 și RA2.
Clădirile ar trebui să fie proiectate și construite astfel încât nivelul de zgomot la care sunt expuși utilizatorii să nu reprezinte o amenințare pentru sănătatea lor, permițându-le condiții satisfăcătoare de muncă, odihnă și somn. Izolarea fonică mai mare este adesea legată de confortul crescut al rezidenților.
Datorită structurii materialului SYSTEM 3E, indicele mediu ponderat de izolare fonică este de 45 [dB], în timp ce indicele RA1 privind izolarea pereților despărțitori interni este de 44 [dB], iar RA2, referindu-se la izolarea de sunetele exterioare, este de 41 [dB]. O comparație precisă a izolației acustice în pereții despărțitori din diferite elemente de construcție nu este fezabilă din cauza variațiilor semnificative ale densității specifice și ale grosimii pereților despărțitori. Cu o lățime de 352 mm, SYSTEM 3E oferă parametri de izolare acustică competitivi în comparație cu alte soluții de pe piață, făcându-l o alternativă viabilă la elementele de zidărie adesea grele concepute pentru o izolare fonică sporită a pereților.
Reacția la foc a sytem 3e este A1
Rezistența la foc este capacitatea structurilor sau elementelor clădirii de a menține proprietățile de utilitate specificate în condiții de incendiu. Condițiile tehnice actuale (WT) specifică cerințele fundamentale pentru capacitatea portantă, etanșeitatea la foc și izolarea la foc, exprimate prin indicatori specifici:
◦ Rezistența la foc (R) reprezintă capacitatea unui element structural de a rezista la expunerea la foc în condiții mecanice definite pentru o anumită durată, fără a pierde stabilitatea sau proprietățile portante.
◦ Etanșeitatea la foc (E) se referă la capacitatea unui element structural de a rezista la expunerea la foc fără a transfera focul pe partea neexpusă din cauza pătrunderii flăcării sau a gazelor fierbinți.
◦ Izolația la foc (I) înseamnă capacitatea unui element structural de a rezista la expunerea la foc fără a transfera focul din cauza fluxului semnificativ de căldură din partea încălzită în partea neîncălzită.
Soluțiile SYSTEM 3E se caracterizează printr-un rating de rezistență la foc de REI 240+M, ceea ce indică faptul că construcțiile de pereți SYSTEM 3E EKO+ sunt capabile să reziste la expunerea la foc fără a pierde proprietățile portante, fără a transfera focul din cauza pătrunderii flăcării și fără transfer semnificativ de căldură timp de 240 de minute. În plus, soluțiile SYSTEM 3E prezintă rezistență la impact mecanic (M), demonstrând capacitatea lor de a rezista la un impact atunci când distrugerea unei alte componente în incendiu are ca rezultat un impact asupra elementului relevant.
Construcțiile realizate din elemente de zidărie din beton celular, ceramică și silicați prezintă diferite grade de rezistență la foc. Toate aceste soluții necesită o execuție meticuloasă pentru a asigura siguranța la incendiu. În afară de SYSTEM 3E EKO+, niciuna dintre soluțiile disponibile pe piață nu are rezistență la impactul mecanic. SYSTEM 3E își extinde astfel gama de aplicații și are un impact pozitiv asupra siguranței rezidenților.
Durabilitatea elementelor de construcție, indiferent de tipul și utilizarea prevăzută, este determinată de rezistența lor la îngheț și dezgheț ciclic în raport cu condițiile prezente la locul lor de utilizare.
Elementele de construcție disponibile în mod obișnuit prezintă o rezistență variabilă la îngheț și dezgheț. Elementele de construcție din beton celular autoclavat sunt considerate rezistente la îngheț atunci când rezistența lor în ciclurile de îngheț-dezgheț ajunge la 15 cicluri. Elementele de silicat ating adesea niveluri de 25 sau 50 de cicluri. Diferențele semnificative în caracteristicile materialelor sunt notabile. Producătorii de materiale ceramice oferă rareori informații despre rezistența la îngheț/dezgheț, indicând de obicei doar condiții de aplicare neutre (F0) sau moderate (F1).
În cazul elementelor de construcție produse folosind tehnologia SYSTEM 3E, rezistența la îngheț/dezgheț a fost determinată la 20 de cicluri. În consecință, durabilitatea materialului SYSTEM 3E este comparabilă, dacă nu chiar mai mare, decât cea a materialelor cu caracteristici și aplicații similare, cum ar fi elementele din beton celular autoclavat.
În unele regiuni europene, deosebit de predispuse la evenimente seismice, este necesar să se respecte Eurocodul 8 (EC8) care se ocupă de proiectarea structurilor pentru rezistența la cutremur. Proiectarea și calculele statice ale structurilor realizate din elemente SYSTEM 3E EKO+ ar trebui efectuate în conformitate cu setul de standarde Eurocod 6 (EC6) și/sau cu interpretările și anexele naționale ale acestora. În general, structurile din regiunile seismice trebuie proiectate și construite astfel încât să ofere un grad adecvat de fiabilitate exprimat prin cerința de neprăbușire (starea limită ultimă) și cerințele de limitare a daunelor (starea de limitare a daunelor).
Elementele SYSTEM 3E EKO+ se caracterizează printr-o rezistență ridicată la compresiune (Fk = 1,0 N/mm2). Datorită geometriei proiectate corespunzător a interblocărilor orizontale din elementele S3E, structurile noastre se caracterizează printr-o rezistență de multe ori mai mare la sarcinile cauzate de forfecarea și forfecarea, influențând în mare parte starea limită a clădirii în regiunea seismică. Este evident din valorile determinate experimental ale rezistenței la încovoiere caracteristice a structurii cauzate de tensiunea îmbinărilor de susținere (fxk1 = 0,11 N/mm2), rezistența la încovoiere cauzată de forfecarea îmbinărilor de susținere (fxk2 = 0,31 N/mm2) și rezistența la forfecare a zidăriei (Fvk = 0,07 N/mm2).
În funcție de tipul de clădire, amplasarea acesteia și cerințele locale privind rezistența structurală la cutremur, proiectanții de clădiri au posibilitatea de a utiliza unul dintre următoarele tipuri de construcții:
◦ construcții din zidărie nearmată,
◦ construcții din zidărie închisă,
◦ construcții din zidărie armată.
În practică, construcția din zidărie nearmată, inclusiv tehnologiile tradiționale din AAC, silicat, ceramică, precum și SYSTEM 3E EKO+ care respectă de obicei prevederile CE 6, este limitată datorită ductilității sale scăzute de proiectare și capacității reduse de disipare. Proiectanților de construcții li se recomandă să utilizeze structuri SYSTEM 3E închise sau armate pentru a respecta cerințele și pentru a asigura stabilitatea și rigiditatea structurală necesare.
La SYSTEM 3E lucrăm pentru a furniza datele necesare proiectanților de construcții pentru a utiliza tehnologia SYSTEM 3E pe cont propriu în regiunile europene predispuse la regiuni seismice severe. Regulile specifice pentru criteriile de proiectare și construcție în ceea ce privește clădirile tradiționale din zidărie specificate în EC8, în special utilizarea zidăriei închise și armate, se aplică și clădirilor proiectate inițial în tehnologia SYSTEM 3E EKO+, prin urmare, este posibil să se aplice SYSTEM 3E EKO+ deoarece este în zone predispuse la seism.
SYSTEM 3E EKO+ este deja disponibil pe piață. Este comercializat în conformitate cu standardul armonizat EN 771-3:2011+A1:2015. În calitate de producător, oferim documentația necesară, inclusiv marcajul CE, declarația de performanță (DoP), instrucțiunile, fișele tehnice și recomandarea tehnică. Sistemul existent de control al producției în fabrică (FPC) este certificat de acreditarea Instytut Materiałów Budowlanych i Technologii Betonu (IMBiTB) nr. 2311. Documentația
menționată mai sus este atașată la scrisoare. Denumirea comercială comercială a produsului este SYSTEM 3E EKO+, cu toate acestea, codul unic de identificare al produsului este următorul: Elemente de zidărie din beton agregat) cu agregate ușoare în tehnologia SYSTEM 3E EKO+. Lista detaliată a elementelor SYSTEM 3E este disponibilă în recomandarea tehnică și menționează doar o parte din gama de produse.
1. Fundații.
Pereții noștri pot fi construiți pe orice fundație tradițională: fundație continuă sau placă.
Cel mai rentabil și practic pentru casele unifamiliale a rezultat placa de fundație.
2. Materiale de finisare a pereților:
Materialul nostru este compatibil cu toate materialele de finisare care sunt pe piață. Cel mai folosit de noi ca standard este un strat subțire de tencuială pe plasă de fibră la exterior. Aproximativ 7 mm grosime și în interiorul tencuielii Gypsum-Cal 15 mm. Poate fi randare exterioară ca cea
și pentru interioare:
3. Instalare Ferestre:
Pentru instalarea ferestrei, folosim aceleași ancore și dibluri care sunt dedicate betonului celular sau aerian.
4. Detaliu perete subsol
Pereții noștri pot fi folosiți în subsoluri, atunci când sunt izolați corespunzător împotriva apei și proiectați structural pentru a menține presiunea solului.
5. Detaliu fereastră / buiandrugul
Pentru a elimina punțile termice din jurul ferestrei folosim izolație termos PIR.
În SISTEMUL 3E, folosim grinzi de beton de armare, se pot monta si elemente de lemn, metoda si detaliile tehnice le gasiti in documentatie.
Timpul mediu de construcție este de 4,5 min.
Da, deși în conformitate cu cerințele structurii locale și recomandările constructorilor bazate pe calcule. De asemenea, depinde de proiectul clădirii și de deschiderile și sarcinile proiectate.
Elementul în sine are o absorbție foarte scăzută a apei în comparație cu materialele tradiționale.
· Absorbția apei datorită creșterii capilare: după 10': - 40 g/m2 • s0,5
· Stabilitate dimensională. Dilatarea umidității: < 0,30 mm/m
· Permeabilitate la vapori de apă, factor de rezistență la difuzie: < 15
· Poate rezista la condiții climatice umede descoperite.
Cu toate acestea, ar absorbi umezeala atunci când suprafața este afectată de tăiere sau ciobită.
Da, desigur. În pereții construiți cu tehnologia SYSTEM 3E, puteți găuri și face găuri și caneluri de instalare fără a le deteriora durabilitatea sau rezistența. Acestea pot fi folosite pentru a agăța diverse obiecte interioare, de exemplu oglinzi, dulapuri, televizoare. SYSTEM 3E nu diferă în această privință de alte tehnologii de construcție a locuințelor.
Componentele 3E părăsesc fabrica într-o stare perfectă. Pentru a ajunge pe șantier în aceeași stare, este necesar, ca și în cazul betonului celular sau al blocului ceramic, să se asigure condiții adecvate în timpul transportului. Dacă s-a dovedit că elementul 3E este minim ciobit, puteți utiliza așa-numitul mortar de reparații, menținând în același timp calitatea ridicată a acestuia.
Procesul de atașare a finisajului fațadei este același ca în tehnologiile tradiționale, adică blocuri de beton celular.
Cel mai comun finisaj pentru exterior este tencuiala în strat subțire pe plasă de fibră.
În pereții de înaltă precizie SYSTEM 3E cu suprafață uniformă, tencuiala este consistentă și are 7 mm.
De asemenea, am putea folosi tot felul de placări și randări.
Panouri de elevație din lemn sau fabricate care sunt instalate pe substructură.
Substructura sau umerașele nu necesită lungime suplimentară pentru izolarea termică, ceea ce SISTEMUL nostru nu necesită.
SISTEMUL 3E posedă o gamă completă de caracteristici ale unui perete despărțitor pentru a fi utilizat în construcția clădirii. Din acest motiv, este posibil să atârnați dulapuri, echipamente, să atașați substructura pentru gips-carton sau alte tipuri de placare. De asemenea, este posibil să se brazde pentru instalațiile electrice și sanitare.
Vă recomandăm elementele de fixare mecanice menționate mai jos:
Primă oprire: R-FF1-N-08, R-FF-N-10
Hilti: HRD-H, HUD-L
Acestea sunt recomandate pentru:
• Rame de uși și ferestre
• Uși și porți de garaj
• Dulapuri de perete
• Antene de satelit
• Rafturi de perete
•Balustrade
• Tăvi de cablu
• Șipci pentru placare
În cazurile mai solicitante, vă recomandăm să utilizați elementele de fixare chimice Rawlplug: R-KEM-II + tijă de oțel R-STUDS-08110, R-KEM-II + tijă de oțel R-STUDS-10130, R-KEM-II + tijă de oțel R-STUDS 12160
HILTI: HY 170 + HAS-U M8x80, HY 170 + HAS-U M8x150
Acestea sunt recomandate pentru:
• porți de garaj,
• rafturi de depozitare înalte
• echipament greu
• balustrade etc
Vă rugăm să consultați referințele:
https://rawlplug.co.uk/product/r-kem-ii-with-threaded-rods-for-masonry/
https://www.hilti.pl/c/CLS_FASTENER_7135/CLS_ANCHOR_RODS_ELEMENTS_7135/r9864251
Pot fi eliminate elementele din beton armat atunci când se construiește cu tehnologia 3E?
Sunteți gata să porniți în călătoria de construcție cu SYSTEM 3E?
Completați formularul de mai jos, sau intrati in contact cu noi pe whatsapp,iar unul dintre experții noștri vă va ajuta să achiziționați produsele noastre.